Şirketlerin Web Sitesi İhtiyacıBLOG

Şirketler için profesyonel tabanlı kurumsal web sitesi veya e-ticaret web siteleri günümüzde en önemli araç haline gelmiştir. Gün geçtikçe dijitalleşen dünyamızda artık bir çok ticari faaliyet web siteleri üzerinden gerçekleşmektedir. İşletmeler ürünlerinin en kısa zamanda tüketilmesi için ürünlerini internet sitelerinde ve e-ticaret sitelerinde tüketiciye ulaştırmaya çalışmaktadır. Poje üreten firmalar ise profesyonel tabanlı web tasarımları üzerinden gerçekleştirtikleri faaliyetleri en iyi şekilde hedef kitlelerine sunmak için çabalamakta, google reklamları ve web sitesi çalışmalarıyla rakiplerinin önünde görüntülenerek daha fazla kitleye erişmek için çaba harcamaktadır. Bu nedenle günümüzde ticari faaliyetler fabrika, atölye veya ofislerde değil internet ortamında gerçekleşmektedir. Bu yüzden reel işletmelerin birinci hedefi ise profesyonel web siteleri olmuştur.

Profesyonel Tabanlı Bir Web Sitesi Nasıl Temin Edilir?

Web tasarım sektöründe bir çok freelance(Serbest) web tasarımcı ve web tasarım firması bulunmaktadır. Web tasarım firmalarının veya web tasarımcıların ortaya koyacakları ürünler (kurumsal web tasarımları, e-ticaret siteleri) bilgi, birikim ve tecrübeleriyle alakalı olduğu gibi odak noktalarıyla da doğru orantılıdır. Bazı web tasarım firmaları odak noktalarını sadece e-ticaret sistemelri üzerine kurmuştur ve sadece bu lanada hizmet veriri. Bazı web sitesi firmaları da sadece kurumsal web siteleri ve internet reklamcılığı üzerine odak noktalarını vermiştir ve sadece bu alanda hizmet veriri. Bazı web tasarım ajansları da her iki hizmetide müşterileri için sunmaktadır. Burada ihtiyaçlarınız doğrultusunda doğru firmayla çalışmayı seçmek işletmeler için önemlidir.

Profesyonel bir web istesinin günümüzde en önemli kriteride işletmeniz adına satın alacağınız web tasarım hizmetinin özellikle mobil platformlara (akıllı telefon, tablet) uyumlu olmasıdır. Her ekran boyutunda uyumlu şekilde web sitenizin görüntülenmesi, eklenti ve site yapısının doğru çalışması önemlidir. Günümüzde internek kullanıcılarının internette geçirdikleri her 3 dakikanın 2'sini mobil cihazlar üzerinden geçirdiğini düşünürsek temin edilecek olan web sitesi hizmetinin bu özelliğinin iyi seviyede olması, tasarımının, menü ve ürün kategori sayfalarının bu platformlarda sorunsuz çalışmasının önemi oldukça fazladır. Ayrıca nisan 2015 senesinde Google da arama motorunda ki aramalarda çıkan sonuç listesinde indexlenecek web siterinin mobil uyumluluğuna göre belirleneceğini belirtmişti. Bu nedenle profesyonel tabanlı bir web sitesinin ilk kriteri mobil uyumlu bir web sitesi olmasıdır.

Aynı zamanda bu web sitesinin kolay yönetilebilir olmasıda oldukça önemlidir. Bu da işletmenin sürekli olarak web tasarım firmasına bağlı olmamasını sağlar. İşletme istediği zaman kolay bir şekilde ürünlerini veya projelerini ve bu hizmetlerin teknik veya fiyat detaylarını rahat bir şekilde web sitesine girebilmelidir. Kuşkusuz profesyonel bir web tasarım ofisi bu konuda devamlı olarak size hizmet verecektir ve her ihtiyacınızı karşılayacaktır ancak işletmeninde kendi web sitesini yönetebilmesi oldukça önemlidir.

Web sitesinin açılış süreside burada çok önemli bir kriterdir. İnternet kullanıcılarının çok büyük kısmı (10/8'i gibi bir kısım) web sitesinin yüklenmesinin uzun sürdüğünü düşündüğü için sayfa yüklenmeden web sitesinden ayrılmaktadır ve aradığı hizmet veya ürünleri başka sitelerden temin etmek için arayışlara geçmektedir. İnternet kullanıcıları için bu süre 5 saniyenin üzerine çıkmasıdır. Dolayısıyla web sitenizn çabuk yüklenmesi ve 5 saniyenin altında tercihen 3 saniye içerisinde yüklenmesi olduköa önemlidir. Bunun içinde web sitenizin çalışacağı sunucu alanı (hosting) kaliteli bir hosting olmalıdır. Düşük maaliyetli sunucu kullanımından kaçınılması mutlaka gerekmekte bant genişliğinin açık olması tercih edilmelidir.

Son olarak üzerine değineceğimiz konu güvenliktir. Web sitesi yazılımının güvenliği oldukça önemlidir. Aksi durumda saldırganlar tarafından web siteniz kırılabilir ve çalışmalarınızı kaybetip bu alanda sizi geriye götürür. Kesintisiz ve sorunsuz web sitesi devamlılığı oldukça önemlidir ve burada web sitenizin yazılım dili,yazılımı oldukça önemlidir. İşinde uzman bir web tasarım ajansıyla çalışmanızın önemi de burada yatmaktadır. Hazır şablon web sitelerinden oluşan sistemler her zaman güvenlik açıklarına sahip olabileceği gibi site sunucularının da kalitesinin düşük olması muhtemeldir.

Kurumsal web sitelerinde ve e-ticaret web sitelerinde tüm Türkiye genelinde profesyonel tabanlı ürünleriyle kesintisiz hizmet anlayışıyla hizmet veren Barni Web Tasarım olarak onlarca farklı sektörden yüzlerce firmaya ihtiyaç duydukları hizmetleri sağlamanın memnuniyetini duyuyoruz. Sizlerde hizmetlerimizle tanışmak ve bilgi almak için bize ulaşın.