Google Arama Algoritmasını YenilediBLOG

Google; arama ağı sonuçlarında gözle görülür sıralama değişikliklerine neden olacak yeni algoritma çekirdek sürümünü devreye aldığını duyurdu.

Google 12 Eylül 2022 tarihinde temel algoritma güncellemesini duyurdu. Bu algoritma güncellemesinin 15 gün içinde devreye tam olarak gireceğide belirtildi. Google tarafından yapılan bu arama algoritması güncellemesi genel olarak Seo çalışmaları yapan, dijital pazarlama ekiplerince pozitif olarak değerlendirildi.

GOOGLE ÇEKİRDEK ALGORİTMA GÜNCELLEMESİ NEDEN ÖNEMLİ?

Yazılım ve programlama ofisleri, Seo marketing firmaları ve web tasarım ajansları tarafından net şekilde hissedilecek olan bu algoritma değişikliği Google tarafından temel bir algoritma güncellemesi olarak duyuruldu. Çekirdek algoritma güncellemesi Google'ın arama algoritmasının bir çok bölümünde yapılan bir değişikliktir.

Google aslında sık sık algoritmasında değişiklikler yapmaktadır. Fakat çekirdek algoritma güncellemesi tüm yapılan algoritma değişikliklerinden çok daha kapsamlı ve arama sonuçları listelerinde gözle görülür etkileri olan bir değişikliktir. Tabi bu değişikliğin dünya çapında ve tüm dillerde arama sonuçlarını nasıl etkilediğine dair bir veri henüz yok.

GOOGLE ÇEKİRDEK GÜNCELLEMESİ FAYDALI İÇERİKLERİN PERFORMANSINI GÜÇLENDİRECEK Mİ?

Danny Sullivan faydalı içeriklerin güncellemesine dair sorulara cevap verdi. Çekirdek algoritma güncellemesi ile beraber faydalı içerik güncellemesinin daha gözle görünür değişikliklere neden olacağını kaydetti.

"Belki yararlı içerik sinyali tek başına ölçeği değiştirmek ve birinin özel durumunda bir değişiklik yaratmak için yeterli değildi, ancak başka güncellemeler yaptığımızda (temel, ürün incelemeleri), buna eklenebilir ve daha önemli olabilir..."

Ancak bu ifade genel bir ifade olarak değerlendirilmelidir. Danny Sullivan'ın da cümlenin başında belirttiği gibi bir "Belki" ifadesi bulunmaktadır. Bununla birlikte yardımcı içerikler temel algoritma çekirdeinin bir parçasıdır, böylece yeni bir web sitesi faydalı içerik güncellemesi olarak bilinen algoritmadan olumlu olarak etkilenebilir.

Faydalı içerik güncellemesi temel çekirdek algoritmasının önemli bir parçası olsada bu durum Google tarafından açıklanmadıkça eylül ayında yapılan çekirdek güncellemenin bu yardımcı güncellemeyi desteklediğini söylemek kolay değil.

GOOGLE ÇEKİRDEK GÜNCELLEMESİNİN WEB SİTELERİ İÇİN ETKİSİ

Bariz spam içeren web siteleri dışından orta ölçekli web tasarım çalışmaları için çok büyük değişiklikler olmayacak gibi görünüyor. Ancak unutulmamalı Google her zaman kaliteli içerik sunan web sitelerini daha iyi indexler.

Bu sebeple web tasarım yapılırken web tasarımcı için faydalı içerik barındıran web sitesi yaptırmak önemlidir. Seo uygulamaları doğru yapılmış web tasarımları Google arama sonuçlarında daha iyi performansa sahip olacaktır. Bu durum işletmeye ticari geri dönüş kazandıracaktır.

Google'ın yaptığı bu temel değişikliklerden en iyi şekilde faydalanmak için profesyonel web tasarım ajansı ile çalışmak işletmeler için önemlidir.