Elektronik Ticaret ve Web TasarımlarıBLOG

Elektronik Ticaretin Mağazası Web Siteleri 

Günümüzde ticaret, alışveriş, ürün veya hizmet satışlarının büyük kısmı elektronik ortama kaymış durumdadır. İnternet üzerinden yapılan satışlar ve hizmet sunumları her geçen gün artamaya devam ederken bu alana yönelik yeni talepler ve girişimlerde sürmektedir. Birçok işletme ürünlerini veya hizmetlerini internet kanalıyla yeni müşterilere nasıl ulaştıracağını düşünmektedir. Bu konuda tüm işletmeler belirli yatırımlarla dijital satış pazarına girmekte ancak bazen istedikleri sonuçları da alamamaktadır.

Peki Başarılı Bir Elektronik Ticaretin Adımları Nelerdir?

Öncelikle hangi alanda faaliyet gösteren bir işletme olursanız olun öncelikle dijital platformlarda ki beklentilerinizi iyi bir şekilde belirlemelisiniz. Sektörünüzün ve hizmet alanınızın e-ticaret’e mi uygun olduğuna yada tanıtım amaçlı kurumsal web sitesi yapısına mı daha uygun olduğunu belirlemelisiniz. 

Eğer ürünleriniz yapısı itibariyle perakende veya toptan olarak e-satış sistemleriyle satışa uygunsa işletme olarak e-ticaret web sitesi kurulumu ile elektronik ticarete başlayabilirsiniz. E-ticaret işlemlerine başlamadan önce yine gözden geçirilmesi gereken önemli hususlar vardır. 

E-Ticarete Başlarken;

  1. hazırlanacak olan e-ticaret web sitesinin yatırım maliyeti
  2. Web sitesi reklam maliyeti
  3. Gelecek olan siparişlere uygun ürün stoğu bulunması
  4. Gelen siparişlerin gecikmeden hazırlanması
  5. Sipariş gönderimi için dağıtım, kargo veya lojistik seçenekleri
  6. Müşteri taleplerine hızlı cevap verebilme
  7. Faturalandırma ve muhasebe takibi
  8. Tüm hazırlık, paketleme, gönderim ve sipariş takibi için yeterli personel

Tüm koşullara sahip bir işletmeyseniz e-ticarete başlamamak için bir sebebiniz bulunmuyor. Hazırlanacak olan profesyonel web sitesi ile ürettiğiniz ürünleri hemen dijital vitrininize ekleyebilir, indirimler ve kampanyalar oluşturabilir ve satışlarınıza başlayabilirsiniz.

Kurumsal Web Tasarım Nedir?

Kurumsal web tasarım; online satış özelliği bulunmayan web siteleridir. Eğer işletmenizin faaliyet gösterdiği üretim yada hizmet alanı e-satış sitelerine uygun değilse, bu noktada elektronik ticarete kurumsal web tasarım ürünü ile başlanmalıdır.

Kurumsal web tasarım ürünleri işletmelerin kendileri hakkında detaylı bilgi sunabildikleri, tanıtım videoları yayınladıkları, referanslarını sundukları, ürün, hizmet veya projeleri için detaylı oluşturulmuş web sayfalarının olduğu web siteleridir.

İyi hazırlanmış içerik bilgileri ile işletmeler kurumsal web siteleri ile arama motorlarında anahtar kelimeler ile yapılan arama sonuçlarında yüksek performans sağlayarak yeni potansiyel müşterilere ulaşırlar.

Sundukları hizmetleri arayan yeni müşteri adaylarına, web siteleri üzerinden sundukları bilgilendirici sayfalar ile ulaşabilirler. Böylece web sitesi üzerinden onlarca yeni müşteriye erişme ve satış yapma imkanı yakalarlar.

Neden SEO Uygulamalı Web Siteleri Yaptırmalısınız?

Dijital dünyanın hızla büyüdüğü ve daha da büyüyeceği dünyamızda artık işletmeler lokal faaliyetlerini global anlamda büyütebilmektedir. İşletmeler için bu anlamda en büyük araç web siteleridir. Her işletme iş hacmini büyütecek kapasitede bir web sitesi hazırlatmak istemektedir. Ancak bu alanda ki bilgi eksikliği ya da çok düşük rakamlara performans beklentili web sitesi yaptırma isteği arzu edilen hedeflere ulaşmada sorunlara neden olmaktadır.

Öncelikle ister e-ticaret web sitesi ister kurumsal web sitesi hizmeti temin edecek olun, tüm bu işlemlere başlamadan önce size bu hizmeti sunacak olan web tasarımcı/web tasarım ajansı’nın, doğru bir hizmet noktası olduğundan emin olmalısınız.

İşletmenize sadece hızlıca web sitesi yapılacak olan bir iş olarak görmeyecek, gerçek referanslar sunabilen, işletmenizin web sitesi hizmeti için bir proje sunabilen, hedef ve isteklerinizi anlayan, bu hedefler doğrultusunda dijital pazarlama stratejileri ortaya koyabilen ve en önemlisi SEO (arama motoru optimizasyonu) hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olması, SEO içerik uygulamalarını web sitenizde uygulayacak olması çok önemlidir.

Tek seferlik bir çalışmadan ziyade, işletme hedefleriniz için beraber çalışacağınız bir partner ile yola çıkılması en önemli noktadır. Bu anlamda hizmet sunacak olan web tasarım ajansı işletmenize ticari kazanç sağlamak üzerine web tasarım çalışmaları yapacaktır.

SEO Uygulamaları ve Sonuçları

Bu çalışmaların en önemlisi de SEO’dur. SEO hizmeti kaliteli içerik üretmekle alakalı olan bir hizmettir. Üretilen kaliteli içerikler doğru link inşası ile hazırlanır. Yapılan rakip analizleri, anahtar kelime analizleri ile sektörünüzün trendleri belirlenir. Bu yönde hazırlanan SEO içerikleri ile kaliteli bilgi doğru yapılandırılmış web sitesi ile dijital platforma sunulmuş olur.

Bu doğrultuda hazırlanan web siteleri aylar ve yıllar içerisinde, sektör rekabetine bağlı olarak arama sonuçlarının ilk sayfasına doğru tırmanırlar. Arama sonuçlarının ilk sayfasında önemli bir pozisyona sahip olan işletmeler yüksek reklam maliyetlerine girmeden yüksek oranda web sitesi trafiği alırlar. Potansiyel müşteriler tarafından oluşturulan bu trafik işletmelre ticari geri dönüş olarak yansır ve bu şekilde iş hacmini arttırırlar.

SEO çalışmalarının sağlıklı sonuç vermesi için, devamlı uygulanması gereken bir hizmet olduğu bilinmelidir. Tek seferlik yapılacak olan SEO çalışmaları tam olarak beklenilen sonuçları doğurmayacaktır.

Doğru Web Tasarım Ajansı Nerede?

Türkiye’de onlarca web tasarım ajansı ve freelance çalışan web tasarımcı bulunmaktadır. Profesyonel web tasarım ajanslarının büyük kısmı İstanbul ve İzmir’de bulunmaktadır. İzmir web tasarım ajansı konusunda daha geniş bir yelpazeye sahiptir. Bir çok yaratıcı reklam ajansı İzmir’in yaratıcı ikliminde buluşmuş durumdadır. 

Papi10 web tasarım sektöründe bu saydığımız İzmir web tasarım ajansı firmaları arasında yer almaktadır. Müşteri memnuniyeti, hızlı hizmet, her zaman ulaşılabilir olmayı müşterilerine sunan Papi10 sonuç odaklı web tasarım çalışmaları sunmaktadır.

Papi10 Hizmet Alanları

  • Kurumsal Web Tasarım
  • E-Ticaret Web Sitesi
  • SEO Uygulamaları
  • Google Reklamları
  • Grafik Tasarım Hizmetleri

Tüm bu alanlarda profesyonel hizmetler sunan Papi10, web tasarım ürünlerinde kaliteli SEO içerik bilgisi üretmekte de profesyonel hizmet sunmaktadır. Tüm Türkiye geneline hizmet veren Papi10, işletmelere web tasarım konusunda uzman hizmeti sunan web tasarım İzmir firmasıdır.