Mimari Maket Nedir? | Mimari Maket ve Minyatür - atesmaket.com.trBLOG

MİMARİ MAKET NEDİR?

MİNYATÜR VE MAKET YAPIMINN ÖNEMİ NEDİR?

Mimari maket, maket, minyatür, proje maketi, arazi maketi, endüstriyel maket ve ışıklandırılmış maket gibi bir çok farklı kategoride hazırlanan maket uygulamaları hakkında detaylı bilgi yazımızda mevcut.

Mimari Maket Nedir?

İnşaat sektöründen mimari uygulama sektörüne, ilaç sektöründen fuar tanıtım sektörüne kadar çok değişik alanlarda kullanılan ve ihtiyaç duyulan minyatür maket uygulamalarından biridir. "Minyatür" ve "Maket" kelimeleri dilimize Fransızcadan girmiştir. Onlarca farklı sektörden yüzlerce marka ve kuruluş minyatür maket veya mimari maket ihtiyacı duymaktadır. 

Bu ihtiyacın temel sebebi bir projenin, ürünün, yapı uygulamasının veya makinenin imalat veya uygulaması henüz daha başlamadan proje aşamasında sunulacak olan ürünün tamamlanmışçasına bire bir aslına uygun olarak hazırlanması ve hazırlanan bu maketin tüm detayları ile kullanıcılara sunulmasıdır. Bu şekilde bir ürün, yapı veya makine'yi satın almayı düşünen kişi o proje hakkında tüm ayrıntılarına kadar fikir sahibi olabilirler.

Mimari maket uygulaması minyatür ve maket sektöründe en fazla uygulanan ve talep edilen hizmet türüdür. Bu hizmetlerin profesyonel maket firmalarınca karşılanması ve montajının aksamadan zamanında yapılması çok önemlidir. 

Minyatür ve Maket Yapımının Önemi

Minyatür, maket, proje maketi veya mimari maket yapımı işletmelerin ürün, hizmet ve projelerini eksiksiz olarak üretimleri tamamlanmadan sunabilmeleri için oldukça önemlidir. Bu maket yapım hizmetinin uzman ekiplerce yapılması, zamanında teslim edilmesi iş veren açısından önemlidir. Bu nedenle işinde uzman olan maket ve minyatür firmaları ile çalışılmalı.

Maketçilik firmaları yapımını üstlendikleri mimari maket tasarımlarında doğru malzeme ve teknikleri günümüz teknolojisini de kullanarak istenilen özelliklerde proje maktinin oluşmasını sağlar. İstanbul merkezli kurulan ve maketçilik sektöründe 20 yıllık deneyime sahip olan Ateş Maket onlarca farklı sektörde yüzlerce farklı işletmeye hazırladığı mimari maket tasarımları ile tüm Türkiyede profesyonel maket ve minyatür hizmeti sunmakta.

Güveniliri bir maket ve minyatür firması olan Ateş Maket işinde uzman mimari maket uygulaması yapan profesyonel maket tasarım ekibine sahiptir. Mimari maket tasarımı yaptırmak için Ateş Maket firmasına ulaşabilirsiniz.