SerpHaberler

SERP (Search Engine Result Page) = Arama Motoru Sonuç Sayfası

Bir anahtar kelime ile arama motorunda yaptığınız arama sonrasında karşınıza çıkan sonuç sayfasına verilen isimdir. Bu sonuç sayfasında reklamlar, haritalı işletme kayıtları, seo içeriğine sahip web siteleri kalitesine, müşteri deneyimine ve özelliklerine göre sıralanır. Elbette bu anahtar kelimeleri aratan kullanıcıların karşısına çıkan ilk sayfa sonuçlarında o alanda hizmet veren tüm işletmeler bulunmak istemektedir. Web sitenizin zirvede olmasını istiyorsanız (SERP NEDİR?) bilmelisiniz.

Serp Nedir?

Serp nedir ve serp takip nasıl yapılır? gibi sorular günümüzde en çok merak edilen ve cevap alınmaya çalışılan soruların başında gelmektedir. Tüm işletmeler için dijitalleşme her geçen gün öenm kazanmaktadır. Dijitalleşmeyen işletmeler sektör içerisinde diğer işletmeler ile rekabet gücünü kaybetmekte ve ticari faaliyetlerinde güç kaybetmektedir. Günümüzde marka bilinirliği ve ticari büyüme için işletmeler daha fazla potansiyel müşteriye erişmek istemektedir. Bu doğrultuda tüm dünyada arama sonuçlarının ilk sayfa sonuçlarında yer alabilmek önemlidir. Eğer siz bir iskele kalıp sistemleri üreten bir işletmeyseniz, arama motorunda yapılan iskele firması, kiralık iskele, güvenlikli iskele gibi anahtar kelime aramalarında müşterinin karşısına çıkan ilk sayfa sonuçlarında yer almak öncelikli hedefiniz olmalıdır. Bu doğrltuda doğru yapılandırılmış, hızlı ve seo uyumlu (SEO NEDİR?) faydalı makalelerden oluşan bir web sitesi yaptırmalısınız. Web siteniz SERP sonuçlarında yükseldikçe işletmenizin marka bilinirliği, işletme değeri ve ticari hacmi büyüyecektir.

Serp Takibi Nasıl Yapılır?

Serp takibi bu alanda uzmanlaşmış bir seo danışmanı veya web tasarım ajansı ile yapılabilir. Uzman seo ve web tasarım ajansları bir çok serp uygulaması ve programını kullanmaktadır. Bu programlar ile web sitenizin günlük, haftalık ve aylık arama ağı performansı takip edilerek gerekli düzeltme ve düzenlemeler yapılabilir. Serp takip ve detaylı performans analizi için Google Serach Console, Google Analytics, Semrush, Ahref programları kullanılmaktadır. Bazıları ücretli bazıları ücretsiz olan bu hizmetlerden detaylı performans ve Serp Takibi yapılmaktadır.

Serp ve Seo İlişkisi

Serp Seo ile doğrudan ilişkilidir. Çünkü Serp Seo sonucunda oluşan bir listelemedir. Tabii ki serp içerisinde google reklamları bulunmaktadır. Bunun dışında işletme kaydı sonuçları da vardır. Ancak hem anahtar kelime araması yapan kullanıcı, hem web site sahipleri hemde web tasarım ajansları için esas metrik organik arama sonuçlarıdır. Serp içerisinde de en büyük payı seo ile optimize edilmiş, faydalı içerik ve makalelerden oluşan, seo uyumlu web siteleri almaktadır. Eğer bir web siteniz varsa burada en büyük hedef hizmet verdiğiniz alan ile ilgili arama sonuçlarında (SERP) ilk sayfa ve sıralamada yer alabilmektir. Dolayısı ile doğru seo mimarisine sahip bir web sitesi ile Serp içerisinde zamanla görünür pozisyonda yer alırsınız. Sonuç olarak Seo Serp sonuçlarının temel oluşturucudur.

GOOGLE ALGORİTMASI NEDİR?