Mobil Uyumlu Web TasarımHaberler

Web sitelerinin mobil uyumluluk değeri dijital platformda yer alan ve yer almak isteyen her işletme için çok önemlidir. Çünkü mobil uyumluluk değeri bir (SERP) kriteridir.

Web Siteniz Neden Mobil Uyumlu Olmalı?

İşletmeniz adına oluşturlan bir web sitesinin öncelikli amacı işletmenizin kurumsal tanıtımı ile beraber ticari performansınızı arttıracak müşteri trafiğini sağlamaktır. Bu sebeple google arama algoritması web sitelerini dizine eklerken belirli öenli kurallara dikkat ederi Bu kuralların en önemlilierinden biri responsive yani mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmaktır. Google'ın mobile algoritması 2015 yılından itibaren mobil uyumlu olmayan veya mobil uyumluluk değeri düşük kalan, iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayan web sitelerini alt syfalara itmektedir. Bir nevi cezalandırmaktadır diyebiliriz.

Mobil Uyumluluk Değer Ne Olmalıdır?

Günümüzde internet kullanıcılarının 3/2'si mobil veri ve mobil cihaz kullanımı ile internete ve web sitelerine erişim sağlamaktadır. Bu oran bile mobil uyumlu web sitesi sahibi olmanın ne kadar öenmli olduğunu göstermektedir. Eğer google gözünde değerli bir web sitesi olmak istiyorsanız bunun bir çok kriteri vardır. Ancak biz bukriterlerin hepsine değinmeyeceğiz. Bu arama algoritması kriterlerinden mobil uyumluluk değerinizin nasıl olması gerektiğinden bahsedeceğiz.

Google mobil cihazlar ile web sitenize girildiğinde hızlı bir yükleme, yazıların okunaklı olması, ekran boyutunda taşma veya içeriklerin üst üste binmemesini istememektedir. Çünkü google kullanıcı deneyimine önem vermektedir. Bu doğrultuda bir web sitesinin masaüstündeki kadar mobil platformda da sağlıklı sayfa yapılarında ve hızla görünmesini, basit ve anlaşılır bir kullanıma sahip olmasını ister. Tüm bu kriterleri listelediğimizde web sitenizin %100 mobil uyumlu bir web sitesi olamsı gerekmektedir.

İLETİŞİM